Опитните шофьори знаят, че в колата не всичко може да бъде оставено.

...
Опитните шофьори знаят, че в колата не всичко може да бъде оставено.
Коментари Харесай

11 неща, които не бива да оставяте в колата си през зимата

Опитните  водач и знаят, че в  кола та не всичко може да бъде оставено. Забравена чанта на седалката може да бъде учтива покана апаш да разбие прозореца.

Същевременно дебнат и други закани. За тях ще поговорим в идващите редове.

1. Боя

Ако планирате да боядисвате и вземете кутия с багра на водна или латексова основа, никога не я оставяйте в  кола та през нощта. Компоненти, влизащи в състава на множеството бои, са много чувствителни към понижаването на температурата.

В  мраз а те се свиват, а на топло стремглаво се уголемяват. Поради това не оставяйте кутия багра в  кола та, когато на открито е  зима .

2. Техника

Оставили сте скъпа техника в  кола та? Да кажем, че е прилежно скрита и апаш няма да я види. Тогава какъв е казусът?

Повечето модерни устройства са снабдени с литиево-йонни акумулатори. Те не се славят с обич към ниските температури!

3. Минерална вода

Смятате, че бутилка с елементарна вода не съставлява заплаха? При ниски температури водата се трансформира в лед. Последният е по-обемен от водата, което може да докара до пръсване на бутилката. Щом температурите се повишат, водата ще изтече.

4. Битова химия

Течност за миене на съдове, стъкла или пък за стерилизация? Дръжте ги надалеч от  кола та! Почти всички миещи средства съдържат вода. Т.е. влиза в деяние изложеното в предната точка.

5. Буркани с консервирана храна

При ниски температури водата в бурканите се видоизменя. През нощта в  мраз ената  кола  ще се наруши херметичността на бурканите и продуктите ще се скапват.

6. Музикални принадлежности

Забравили сте китарата в  кола та? Рискувате музикалният инструмент да излезе от строя по-скоро.

7. Вино, бира и шампанско

Мнозина неправилно считат, че заради наличието на алкохол, тези питиета не замръзват. Това не е по този начин. При минус 5-6 градуса виното и бирата замръзват. Течностите усилват размера си. Всеки може да си показа какво следва.

8. Таблетки

Лекарствата не се взривяват. Поради нарушавания температурен режим обаче те губят лечебните си свойства.

9. Яйца

Няма да се взривят, само че ще изгубят своята издръжливост. Поради  мраз а черупките стават по-чупливи. Веднъж напукани, микробите попадат навътре в яйцата.

10. Очила

Дори и да са в калъф, не ги оставяйте в  кола та. Редовното влияние на ниските температури води до разрушение на материала, от който са направени.

11. Газирани питиета

Особено в случай че са в кен!

Източник: Dunavmost.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР